Dans!

Dans! brengt je in beweging, van buiten en van binnen en beoogt bewustzijn en verbinding met jezelf en elkaar.

Dans! is een combinatie van dansexpressie, coaching, persoonlijkheidsvorming, levenshouding en sociale omgang. Elementen uit biodanza, dansexpressie/danscoaching, mindfulness en meditatie worden gebruikt. De muziek wordt zorgvuldig uitgekozen bij de oefeningen om de intensiteit, het plezier en het resultaat te vergroten. Er wordt gebruik gemaakt van wereldmuziek, klassieke muziek en popmuziek. Lekker bewegen is goed en gezond voor je. Je lichaam, met alle spieren, organen en weefsels wordt er sterk en soepel van. Een gezond en vitaal lichaam is de basis van een gezond leven! 

Bij veel kinderen en volwassenen wint het hoofd het nog al eens van het lichaam. We vinden het belangrijk dat onze kinderen snel en slim zijn. 'Wie snel en slim is die komt er wel!' Als we een volledig en gezond mens willen zijn hebben we  niet genoeg aan onze denkkracht. We zijn zoveel meer! Het bewust voelen van je eigen lichaam stelt je in staat om naar je lichaam te luisteren en er mee samen te werken.  Het is een oneindig intelligent en geavanceerd voertuig!  In Dans! staat het ervaren van je héle lichaam centraal. Je komt zo dichter bij wie jij zelf op dat moment bent. 

Bij Dans! word je gestimuleerd om zo volledig mogelijk jezelf te zijn en je eigen bewegingen te maken, precies zoals jij dat op dat moment voelt.

Dans! maakt dat je:

...je meer 'uit je hoofd' gaat: laat al dat denken maar eens waaien!

...je lekker beweegt, soms snel en wild, soms sierlijk, langzaam, soepel of stijf als een robot, de ene keer samen en de andere keer alleen op jezelf.

...je wordt uitgenodigd om te voelen en je lichaamsbewustzijn wordt vergroot.

...je wordt uitgenodigd om helemaal jezelf te zijn, samen met elkaar: alle dansen, alle bewegingen goed zijn. Er bestaat geen fout. Iedereen danst zoals hij zelf wil, op jezelf en samen. We oefenen in kijken en luisteren naar wat de ander wel en niet wil en daar gehoor aan te geven.

...je plezier maakt met elkaar in het hier en nu: mindful. Vrolijke muziek, grappige dansspelletjes, opzwepende ritmes of een lekkere beat: woohoo! je leeft!!

..je creativiteit wordt aangesproken doordat je steeds nieuwe muziek en dansvormen beleeft en je steeds je eigen invulling geeft aan de dansen.

...je verschillende emoties van jezelf en van anderen ontdekt en daarmee leert 'zijn'.

...je geniet van muziek: muziek helpt je om 'in' de dans te komen.

...je jezelf leuk(er) gaat vinden: jij bent de moeite waard en je straalt als je lekker danst en geniet!

Dans! voor kinderen 4-6 jaar

In de klas of op de bso

-een workshop passend bij het thema of project, nav een prentenboek of een mooi verhaal

-een workshop passend bij een thema dat speelt in je groep. (pesten, erbij horen, angst en onzekerheid, groepsvorming, grenzen aangeven/respecteren)

Dans! voor kinderen 7-12 jaar

Individuele kindercoaching

Het zal voor veel kinderen een beetje onwennig zijn om zomaar te gaan bewegen of zelfs te dansen. Dat zijn kinderen niet gewend. De ervaring leert dat kinderen het heel leuk vinden, vooral als ze muziek horen waar ze van houden! De muziek alleen al maakt los! In een individueel traject gaan we samen zoeken welke beweging er mag zijn. De uitnodiging is er om helemaal los te gaan maar we gaan op het ritme en de melodie van het kind!

Groepscoaching

In een groepje van maximaal 6 kinderen dansen rondom een thema, zoals onzekerheid en faalangst, perfectionisme, leren aangeven van je grenzen/grenzen van anderen respecteren, samenwerking, je uiten. 

Dansworkshop

Een serie van 6 danslessen waarin samen dansen, vrij uit jezelf kunnen zijn, plezier en genieten centraal staan.

In Dans! voor kinderen 7-12 wordt naast dans ook gebruik gemaakt van technieken uit kindercoaching, mindfulness, braingym, en yoga. Van dansen word je blij! Maar niet alleen dat:

Dans! op de basisschool

 Dans! is een echte methode geworden voor het vormgeven en geven van danslessen en danscoaching op school. Het is nog steeds in ontwikkeling, maar al zo rijk! Bekijk het onderstaande filmpje: klik op de afbeelding