laat liefdevolle verbinding met jezelf en elkaar groeien
 
'Er is geen weg naar een goede relatie, een goede relatie is de weg.'

Dans!

Dans!?

Dans! brengt je in beweging, van buiten en van binnen en beoogt bewustzijn en verbinding met jezelf en elkaar.

Dans! is een combinatie van dansexpressie, coaching, persoonlijkheidsvorming, levenshouding en sociale omgang. De muziek die wordt gebruikt is zorgvuldig uitgekozen bij de oefeningen om de intensiteit, het plezier en het resultaat te vergroten. Er wordt gebruik gemaakt van wereldmuziek, klassieke muziek en popmuziek. Lekker bewegen is goed en gezond voor je. Je lichaam, met alle spieren, organen en weefsels worden er sterk en soepel van. Een gezond en vitaal lichaam is de basis van een gezond leven!  Bij veel kinderen en volwassenen wint het hoofd het nog al eens van het lichaam. We vinden het belangrijk dat onze kinderen snel en slim zijn. 'Wie snel en slim is die komt er wel!' 

We weten steeds meer over de werking van ons brein en hoe dit functioneert. Cognitieve uitdaging heeft een direct verband met ons lichamelijk welzijn. Met andere woorden: wie op zijn eigen cognitieve niveau wordt gestimuleerd zit lekkerder in zijn vel dan wie onder- of boven zijn niveau werkt. Er is een duidelijk verband tussen hoofd en lichaam! Dansen stimuleert deze verbinding. Je gaat uit je hoofd naar je lichaam. Je ervaart je lichaam! En dan brengt je dichter bij jezelf en wie jij op dat moment bent.

Bij Dans! word je gestimuleerd om helemaal jezelf te zijn en je eigen bewegingen te maken, precies zoals jij dat voelt. Je lichaamsbewustzijn vergroot, je wordt je bewuster van jezelf en hoe je omgaat met jezelf en anderen.

Dans! voor kinderen 4-6 jaar

In Dans! voor kinderen van 4-6 jaar worden de kinderen meegenomen in een dansverhaal op wereldmuziek!

Dans! voor kinderen 7-12 jaar

In Dans! voor kinderen 7-12 wordt naast dans ook gebruik gemaakt van technieken uit kindercoaching, mindfulness, braingym, en yoga. Van dansen word je blij! Maar niet alleen dat:

Dans! maakt dat ...

...je meer 'uit je hoofd' gaat: laat al dat denken maar eens waaien!

...je lekker beweegt, soms snel en wild, soms sierlijk, langzaam, soepel of stijf als een robot, de ene keer samen en de andere keer alleen op jezelf.

...je wordt uitgenodigd om te voelen en je lichaamsbewustzijn wordt vergroot.

...je wordt uitgenodigd om helemaal jezelf te zijn, samen met elkaar: alle dansen, alle bewegingen goed zijn. Er bestaat geen fout. Iedereen danst zoals hij zelf wil, op jezelf en samen. We oefenen in kijken en luisteren naar wat de ander wel en niet wil en daar gehoor aan te geven.

...je plezier maakt met elkaar in het hier en nu: mindful. Vrolijke muziek, grappige dansspelletjes, opzwepende ritmes of een lekkere beat: woohoo! je leeft!!

..je creativiteit wordt aangesproken doordat je steeds nieuwe muziek en dansvormen beleeft en je steeds je eigen invulling geeft aan de dansen.

...je verschillende emoties van jezelf en van anderen ontdekt en daarmee leert 'zijn'.

...je geniet van muziek: muziek helpt je om 'in' de dans te komen.

...je jezelf leuk(er) gaat vinden: jij bent de moeite waard en je straalt als je lekker danst en geniet!


Dans! voor moeders

Bij Dans! word je in beweging gezet en ga je een muzikale reis beginnen naar werelden in jezelf en om je heen. In een veilige en open omgeving word je uitgenodigd om helemaal jezelf te zijn en dansend bewust(er) te worden van het moederschap.

Als moeder heb je het soms zo druk dat je vergeet dat je er zelf ook nog bent. Je zorgt voor het eten, het huishouden, de kinderen, je regelt, organiseert, plant en rent van je werk naar de winkel, de sportclub van de kinderen… En je doet alles met plezier en liefde. Moeders zeggen vaak: ‘als de kinderen het goed hebben dan heb ik het ook goed.’

Hoe gaat het met jou? Niet met jou als moeder, maar met jou als jezelf?

Als je even niets meer moet dan alleen JEZELF zijn, wie ben jij dan? Weet je hoe het voelt om helemaal jezelf te zijn?

Veel mensen leven voornamelijk met gedachten en overtuigingen. Dat zijn hoofdzaken. Bij Dans! word je uitgenodigd om uit je hoofd te gaan en in je lichaam te zakken. Je bent namelijk veel meer dan alleen je gedachten en je hoofd! Je lichaam is jouw voertuig. Een oneindige bron van wijsheid, plezier en leven! Door letterlijk je lichaam in beweging te zetten, wordt je van binnen bewogen. Hoe meer jij je kunt verbinden met jouw binnenwereld, kunt aangeven wat jouw behoeften zijn, hoe beter je jouw moederrol kunt vervullen!

Tijdens Dans! voor moeders is er om te ont-moeten en je (weer) te verbinden met jezelf, en elkaar.

Zin om te dansen?

                      Ach! wat jammer dat dit niet door kon gaan!


Dans! voor (groot)ouders en peuters van 2,5-4 jaar

Plezier maken samen met je peuter op muziek! Voor alle papa's, mama's, opa's en oma's met hun peuter.

We dansen weer zodra het mag!Boek: Zullen we dansen?


'Zullen we dansen?' vroeg de leeuw.'

'Dansen? Ik kan niet dansen,' zei de koe, en fronste zijn voorhoofd.

'Wil jij dansen, beer?' vroeg de leeuw.

'Wil jij dansen, beer?' vroeg de leeuw.

'Nee!' riep de beer verschrikt uit.

'Dat durf ik toch niet?!'

In dit boekje word je meegenomen in een verhaal over dieren die samen dansen. Niet omdat ze dat zo goed kunnen, of er veel van weten. Ze zijn er gewoon aan begonnen en ze doen het! Ze trekken zich niks aan van danspasjes en dansen hun eigen dans. Door het dansen leren ze zichzelf en elkaar kennen en maken vooral heel veel plezier! Het boekje is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 8 jaar.

Bestellen? Dat kan! Nu voor € 17,50. Stuur me een bericht via info@evacoaching.nlUit: Zullen we dansen?  Eva Kaptein 2019